18 Οκτωβρίου, 2021

Συνάντηση του ΔΣ με τον Ιωάννη Παπά.

Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Δωδεκανήσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα «Συνάντηση του ΔΣ της ΕΝΙΑΔ με τον Βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παπά»

Αγαπητά μας Μέλη,

Η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Δωδεκανήσου (ΕΝΙΑΔ) στο πλαίσιο των δράσεων της στις 14 Σεπτεμβρίου του 2021 με επιστολές της ενημέρωσε τους Δωδεκανήσιους Βουλευτές για μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν τους ιδιοκτήτες ακινήτων στον Νομό μας.

Στην επιστολή που αποστείλαμε θέσαμε με σαφήνεια τα τρία μεγάλα θέματα που απασχολούν τους ιδιοκτήτες τα οποία είναι το Άνοιγμα του Κτηματολογίου Ρόδου, το σχέδιο νόμου για την μετάπτωση των κτηματολογίων Ρόδου Κω-Λέρου στο Εθνικό κτηματολόγιο και την τροποποίηση του άρθρου 26 του νόμου 2971/2001 το οποίο και άρει το δικαίωμα αναγνώρισης εμπράγματων δικαιωμάτων και  κτηματογράφησης σε νόμιμους ιδιοκτήτες από την εποχή της τουρκοκρατίας.

Την εν λόγο επιστολή κοινοποιήσαμε, πέραν των κοινοβουλευτικών μας, και προς όλα τα αρμόδια Υπουργεία.

Δυστυχώς η Ένωση μας δεν μπήκε στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης που συνηθίζεται μεταξύ Βουλευτών και φορέων που αιτούνται πράγματα για τα μέλη τους,  καθώς τα ζητήματα της Ένωσης μας δεν περιέχουν ίχνη ρουσφετολογίας αλλά ζητήματα ισότητας μεταξύ των Ελλήνων και για αυτό προφανώς τον λόγο δεν υπήρξε κινητικότητα από το σύνολο των κοινοβουλευτικών μας.

Σε συνέχεια της νέας επιστολής μας, ο μοναδικός που απάντησε και αιτήθηκε ο ίδιος συνάντηση με μέλη του ΔΣ της Ένωσης ήταν ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παπάς.

Ο κύριος Παπάς κατά την διάρκεια της συνάντησής μας στις 16-10-2021, ενημερώθηκε από τον πρόεδρο μας Βαγιανού Μιχαήλ σχετικά με τα επίμαχα ζητήματα. Πέραν τον τριών ζητημάτων που χρήζουν άμεσης μεταρρύθμισης ο Βουλευτής έλαβε ενημέρωση σχετικά με τις κινήσεις της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, η οποία εξακολουθεί και κοινοποιεί πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε νόμιμους, βάσει της εθνικής νομοθεσίας ιδιοκτήτες , χωρίς να λαμβάνει υπόψιν της τις εξελίξεις για τις οποίες έχει λάβει ενημέρωση από τα Υπουργεία, κοινοποιώντας  τους πρόστιμα ακόμα και τώρα, λίγες μέρες πριν  ολοκληρωθούν οι δρομολογημένες ιστορικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν τα νησιά μας.

 Ενημερώσαμε επίσης τον Βουλευτή πως τα μέλη μας βαδίζουν για άλλη μια φορά στον δρόμο της δικαιοσύνης κόντρα σε οποιαδήποτε πράξη εκδίδει η κτηματική υπηρεσία ξοδεύοντας εκ νέου από το υστέρημα τους που τόσο συρρικνώθηκε εξαιτίας, των αλλεπάλληλων διοικητικών πράξεων που τους κοινοποιήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια εξαιτίας του παράνομου ειδικού κατακτητικού καθεστώτος που διέπει νομικά τα νησιά μας, αλλά και εξαιτίας του Covid-19 που μείωσε τα ενοίκια τους έκλεισε τα μαγαζιά τους κοκ.  Κάναμε σαφές στον Βουλευτή πως με όπλο την ισότητα και την  Ελληνική δικαιοσύνη δεν φοβόμαστε ούτε ενδίδουμε στον εκδικητικό τρόπο αντιμετώπισής των μελών του ΔΣ της ένωσης μας  που οι κινήσεις του σιγά σιγά  βάζουν  τέλος σε οπουδήποτε πελατειακή σχέση είχε χτίσει η υπηρεσία όλα αυτά τα χρόνια που από τη μια κοινοποιεί νέα πρωτόκολλα επιβολής προστίμου αλλά και διοικητικής αποβολής σε νόμιμους ιδιοκτήτες ενώ παράλληλα επιτρέπει αυθαιρεσίες και υπερβάσεις σε σύγχρονους καταπατητές της δημόσιας περιουσίας.

   Μετά την εκτενή ενημέρωση άμεσα ο κύριος Παπάς αφού κάλεσε και ενημερώθηκε από τα αρμόδια υπουργεία, κλείνοντας μάλιστα έναν κύκλο επισκέψεων σε αυτά που άπτονται των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται, δεσμεύτηκε ενώπιων των μελών του ΔΣ για σύντομες εξελίξεις επι των κρίσιμων θεμάτων που πλήττουν τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι είναι αυτοί που έβαλαν πλάτη στην πανδημία, είναι αυτοί που από την εποχή της ιταλοκρατίας κράτησαν με πείσμα ιδιοκτησίες που οι Ιταλικές Δυνάμεις ήθελαν να απορροφήσουν υπέρ του Ιταλικού Δημοσίου και να ολοκληρώσουν το σχέδιο του εξιταλισμού των νησιών μας. Στο κλείσιμο της ενημέρωσης του βουλευτή κάναμε σαφές πως ήρθε ο καιρός να πάψει το Ελληνικό κράτος να δρα ως κατακτητής στα νησιά μας και να αντιμετωπίζει τους ιδιοκτήτες που εξαιρέθηκαν της ιταλικής κτηματογράφησης ως κατακτημένους.

Ευχαριστούμε τον κύριο Παπά για το ενδιαφέρον του και ελπίζουμε ως Δωδεκανήσιος Βουλευτής κάνοντας το καθήκον του, να καταφέρει να προασπίσει τα δικαιώματα των Δωδεκανήσιων.

Είμαστε σε αναμονή των εξελίξεων και θα σας ενημερώνουμε διαρκώς.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Βαγιανού Μιχαήλ του Σωτηρίου

Share:

Αφήστε μια απάντηση

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ!

Διεκδίκησε τώρα τα δικαιώματα σου ως ιδιοκτήτης ακίνητης περιουσίας στηρίζοντας το έργο της ΕΝΙΑΔ!
ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!

Σχετικά

Μέλος της ΠΟΜΙΔΑ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram