24 Μαρτίου, 2021

Τηλεδιάσκεψη της ΕΝ.Ι.Α.Δ με τον Υπουργό Επικρατείας κύριο Γεραπετρίτη Γεώργιο και την κυρία Μίκα Ιατρίδη, για τα θέματα των ιδιοκτητών Ακινήτων Δωδεκανήσου.

Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Δωδεκανήσου/

Μετά από πρωτοβουλία της  Τσαμπίκας (Μικα) Ιατρίδη πραγματοποιήθηκε χθές  23-3-2021 τηλεδιάσκεψη με την Βουλευτή Δωδεκανήσου τον Υπουργό Επικρατείας κύριο Γεραπετρίτη Γεώργιο και εκπροσώπους του ΔΣ της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Δωδεκανήσου για τα μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν τους ιδιοκτήτες του νομού μας.

Δείτε το δελτίο τύπου της κυρίας Ιατρίδη εδώ

Αρχικά έγινε εισήγηση των προβλημάτων από την Βουλευτή μας κυρία Ιατρίδη η οποία τόνισε στον Υπουργό, τα ιδιοκτησιακά ζητήματα του συνόλου των νησιών μας, με τις δυσκολίες που  τα συνοδεύουν ως προς τις αποδείξεις των εμπράγματων δικαιωμάτων  εξαιτίας  της Ιταλικής κατοχής, αλλά και το μεγάλο ζήτημα των δασικών χαρτών το οποίο αποτελεί ένα απο τα δύο επίκαιρα ζητήματα των νησιών μας.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το άλλο επίκαιρο ζήτημα των Δωδεκανήσων που αφορά το θέμα της ρητής υπαγωγής των Δωδεκανήσων στην εθνική έννομη τάξη και ειδικότερα στον νόμο περί οριοθέτησης των παράκτιων ζωνών (ν 2971/2001) που συγκρούεται με τον κτηματολογικό κανονισμό Δωδεκανήσου. Μετά τις δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο από επίσημους φορείς του νησιού μας, που για άγνωστους λόγους έχουν πάγια θέση την διατήρηση του αντισυνταγματικού άρθρου 3 του Κτηματολογικού κανονισμού Δωδεκανήσου, το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε διεξοδικά.

Ο Δωδεκανήσιος Υπουργός  ήταν πλήρως ενημερωμένος και είχε σαφή άποψη για τα προβλήματα που ταλανίζουν τα νησιά μας.

Ο υπουργός ο οποίος είχε λάβει ενημέρωση αλλά και την  μελέτη αντισυνταγματικότητας  που του παραθέσαμε  μαζί με τις θέσεις μας για το εν λόγω ζήτημα, θεώρησε το αίτημα μας δίκαιο και μας εξέφρασε την άποψη πως το ζήτημα απαιτεί άμεση αποκατάσταση και γι’ αυτό προώθησε τα σχετικά έγγραφα  στον Αρμόδιο Υπουργό κύριο Βεσυρόπουλο Απόστολο, με σκοπό να βρεθεί η σωστή και δίκαιη λύση που χρόνια τώρα ταλανίζει άδικα ιδιοκτήτες στο σύνολο των νησιών μας. Μας ανέφερε μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση εξετάζει το ιδιοκτησιακό πρόβλημα των νησιών μας στο σύνολο τους και πως τέλος αυτής της εβδομάδας θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά.

Η Ένωση μας θέλει να ευχαριστήσει την κυρία Ιατρίδη για την πρωτοβουλία αυτή, που μας χαροποίησε ιδιαίτερα, η οποία από την αρχή εξέφρασε πως τάσσεται δίπλα σε κάθε δίκαιο αίτημα των νησιωτών.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ εκφράζουμε και στον Υπουργό Επικρατείας κύριο Γεραπετρίτη Γεώργιο ο οποίος στέκεται δίπλα στα νησιά μας,  ενστερνίζεται τα προβλήματα των νησιωτών και με την θεσμική του ιδιότητα ως μέλος της κυβέρνησης, καταβάλει προσπάθεια ώστε να λυθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τα νησιά μας και τους πολίτες τους για σχεδόν έναν αιώνα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως μετά από πολλά χρόνια οι Δωδεκανήσιοι κοινοβουλευτικοί,  τάσσονται υπέρ των δίκαιων αιτημάτων μας και καταβάλουν προσπάθειες για να λύσουν τα μείζονα ζητήματα ιδιοκτησιακού και κτηματολογικού καθεστώτος των νησιών μας, κόντρα σε πάγιες θέσεις φορέων που για ανεξήγητους λόγους εμμένουν στην πάγια άποψη τους, υπεραμυνόμενοι ενός άρθρου που αναγκάζει χιλιάδες πολίτες των νησιών μας να σπαταλούν το υστέρημα τους στις δικαστικές αίθουσες.

Ελπίζουμε στην υλοποίηση των δεσμεύσεων έτσι ώστε να αποδώσουν καρπούς οι προσπάθειες όλων όσων προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ιστορική αυτή αδικία.

Share:

Αφήστε μια απάντηση

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ!

Διεκδίκησε τώρα τα δικαιώματα σου ως ιδιοκτήτης ακίνητης περιουσίας στηρίζοντας το έργο της ΕΝΙΑΔ!
ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!

Σχετικά

Μέλος της ΠΟΜΙΔΑ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram