16 Φεβρουαρίου, 2021

Η ηρωική δασκάλα των Αρκίων Μαρία-Φαίδρα Τσιαλέρα και η οικογένεια της μέλη της ΕΝ.Ι.Α.Δ εξαιτίας ιδιοκτησιακών προβλημάτων.

Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Δωδεκανήσου

Η οικογένεια της ηρωικής δασκάλας έπεσε "θύμα" των ανεπαρκών διατάξεων που ορίστηκαν από τον Κτηματολογικό Κανονισμό Δωδεκανήσου και χαρακτηρίστηκε η ιδιοκτησία τους ως Δασική έκταση και απευθύνθηκαν στην Ένωση μας αναζητώντας συμμάχους στον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων του Κτηματολογικού Καθεστώτος Δωδεκανήσου

Η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Δωδεκάνησου στέκεται δίπλα στους κατοίκους των μικρών νησιών του νομού μας και υπερασπίζει τα δικαιώματα τους.

Με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου ύστερα από σχετικό αίτημα εγγραφής δυο μελών της οικογένειας αποφάσισε την δωρεάν εγγραφή τους ως επίτιμα μέλη του συλλόγου.

Να θυμίσουμε πως το ένα εκ των μελών της οικογενείας είναι η ηρωική δασκάλα του νησιού των Αρκιών Μαρία-Φαίδρα Τσιαλέρα, η οποία υπεραμύνεται των δυσκολιών και των ιδιαιτεροτήτων των νησιών αυτών και παλεύει προτάσσοντας τα ιδεώδη του λειτουργήματος του οποίου υπηρετεί, που δεν είναι άλλο από το δικαίωμα στην εκπαίδευση κάθε Έλληνα, όπου και αν βρίσκεται.

Η Κυρία Τσιαλέρα διδάσκει τον μοναδικό μαθητή των Αρκιών και όπως δήλωσε πρόσφατα σε αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης «η καρδιά του σχολείου των Αρκιών χτυπάει πολύ δυνατά».       Έτσι και η Ένωση μας επειδή θέλει η καρδιά των κατοίκων αυτών των μικρών νησιών να χτυπά ακόμα δυνατότερα ενώνει την φωνή της μαζί τους και δείχνει εμπράκτως ότι θα είναι δίπλα τους. Το ‘έτερο μέλος που αιτήθηκε την εγγραφή μας στον σύλλογο είναι  σύζυγος της κυρίας Τσιαλέρα ο κύριος Κραμβουσανός Γεώργιος του Εμμανουήλ οποίος δραστηριοποιείτε στον αγροτικό τομέα και  μας ανέφερε πως το ζευγάρι αντιμετωπίζει και αυτό όπως, χιλιάδες άλλοι συντοπίτες μας, ζητήματα  σχετικά με τον χαρακτηρισμό καλλιεργήσιμων εκτάσεων ως δασικών και προβλήματα λόγο του απαρχαιωμένου ιταλικού καθεστώτος.

Είναι λυπηρό σε μια εποχή που αναζητούμε κατοίκους και παιδιά για να παραμένει  η εκπαίδευση και η Ζωή των νησιών όρθια, σε νησιά όπως οι Λειψοί και οι Αρκιοι να επιτραπεί το άδειασμα των νησιών μας (ο οποίος αποτέλεσε στόχο κατακτητών), μέσω υφαρπαγής των περιουσιών των κατοίκων από το ελληνικό δημόσιο. Η κατάσταση αυτή έχει προκληθεί λόγο χρόνιων διοικητικών αδρανειών και αργής αντιμετώπισης των  ζητημάτων των νησιών μας, που επέφεραν η οθωμανικές και μεταγενέστερα η ιταλικές δυνάμεις, μέσω κατακτητικών Διαταγμάτων που το ελληνικό δημόσιο κράτησε και εξακολουθεί να κρατά σε ισχύ.  

Καλωσορίζουμε την κυρία Μαρία- Φαίδρα Τσιαλέρα κάτοικο Λειψών με αριθμό μητρώου μέλους 1714 και τον σύζυγό της κύριο Κραμβουσανό Γεώργιο κάτοικο Λειψών  με αριθμό μητρώου μέλους 1715 στην Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Δωδεκανήσου ΄με την υπόσχεση πως θα παλέψουμε γι’αυτούς με όλη τη δύναμή μας.

Θα Είμαστε Πάντα Εδώ Για Σας.

Ευχές σε όλους του Λειψούς και τους Αρκιούς

Με χαρά η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Δωδεκανήσου.

Share:

Αφήστε μια απάντηση

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ!

Διεκδίκησε τώρα τα δικαιώματα σου ως ιδιοκτήτης ακίνητης περιουσίας στηρίζοντας το έργο της ΕΝΙΑΔ!
ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!

Σχετικά

Μέλος της ΠΟΜΙΔΑ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram