2 Φεβρουαρίου, 2023

Δελτίο Τύπου

Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Δωδεκανήσου

Αγαπητά μας μέλη σήμερα 2 /2/2023 ολοκληρώθηκε η Δημόσια Διαβούλευση του πολύ αναμενόμενου σχεδίου νόμου με τίτλο  «Ρυθμίσεις για τα κατεχόμενα ακίνητα του Δημοσίου και άλλες διατάξεις».

Δυστυχώς όπως όλοι γνωρίζουμε για το κρίσιμο ζήτημα της τροποποίησης του άρθρου 26 του νόμου 2971/2001 το οποίο θα καταργούσε το ιταλικό άρθρο 3 του Κτηματολογικού Κανονισμού, δεν υλοποιήθηκαν οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις που λάβαμε τον περασμένο Μάιο από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο και τους αρμόδιους φορείς, με αποτέλεσμα να μην έχουν οι νησιώτες της Ρόδου της Κω και της Λέρου δυνατότητα υπαγωγής εξαιτίας του εσφαλμένου χαρακτήρα των εκτάσεων που θίγονται από το ιταλικό άρθρο.

Πέραν αυτού ο νομοθέτης και η επιτροπή και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, που κατάρτησαν το σχέδιο νόμου δεν φρόντισαν να προβλέψουν ζωτικης σημασίας θέματα που ήδη αποτελούν νόμους του κράτους.

Στα νησιά μας απο τον Ιούνιο του 2022 βρίσκεται σε εξέλιξη η Μετάπτωση των Κτηματολογικών Γραφείων Ρόδου Κω Λέρου στο Εθνικό Κτηματολόγιο, η οποία ολοκληρώνεται με την έκδοση διαπιστωτικής πράξης απο το Εθνικό κτηματολόγιο. Ο χρόνος λοιπόν του ενός έτους που δίδεται προς τους ενδιαφερόμενους για την υποβολή της αίτησης στο σχέδιο νόμου στα νησιά μας θα πρέπει να εκπνέει ένα έτος μετά την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης του Εθνικού Κτηματολογίου. Αποτελεί σημαντικό ζήτημα ύψιστης σημασίας και ελπίζουμε οι προτάσεις μας στη διαβούλευση να εισακουστούν.

Είδαμε και πάλι πολλά δικά σας σχόλια τα οποία εκφράζουν την αγανάκτηση και την πικρία για την νέα εξαίρεση της ιστορικής διευθέτησης του ζητήματος.

Η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Δωδεκανήσου θα παραμείνει στις επάλξεις μέχρι να έρθει η ιστορική στιγμή που κάποια κυβέρνηση θα αναλάβει την ευθύνη και δώσει τέλος στην αδικία που πλήττει χιλιάδες Ιδιοκτήτες στα νησιά μας.

Share:

Αφήστε μια απάντηση

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ!

Διεκδίκησε τώρα τα δικαιώματα σου ως ιδιοκτήτης ακίνητης περιουσίας στηρίζοντας το έργο της ΕΝΙΑΔ!
ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!

Σχετικά

Μέλος της ΠΟΜΙΔΑ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram